blivfinanselev

Finanselev

Drømmer du om et job i finanssektoren, hvor hver dag byder på nye udfordringer og læringsmuligheder? Hvis ja, så bør du overveje at blive finanselev. 

Uddannelsesvarighed: 2 år

Adgangskrav: HF, STX, HHX, HTX eller EUX

Jobmuligheder hos:
– Realkreditinstitutter
– Pensionsselskaber
– Forsikringsselskaber
– Banker

Finanselev – Din vej til en karriere i finansverdenen

Som finanselev får du en unik mulighed for at gøre karriere inden for blandt andet bank, pension eller forsikringsbranchen. Uddannelsen kombinerer skole og job, og der er derfor ikke langt vej fra skolebænken til erhvervslivet.

Som elev i finanssektoren, kan du gøre karriere inden for: 

 • Realkreditinstitut
 • Pensionsselskab 
 • Forsikringsselskab
 • Bank

Finanselevuddannelsen – Bliv finanselev i dag

Finansuddannelsen i dag, danner vejen mod din kommende karriere. Som en del af finanselevuddannelsen, skal du inden start sikre dig en elevplads hos en bank, pensions- eller forsikringsselskab. Som finanselev er det nemlig afgørende, at du er sikret en elevplads. 

Adgangskrav til finanselevuddannelsen

For at starte på finansuddannelsen kræver det en studentereksamen (HF, STX, HHX, HTX eller EUX) Dette giver dig adgang direkte til elevpladsen hos en virksomhed.

Uddannelsesperioden strækker sig over 2 år, hvoraf 9-11 af ugerne foregår på skolen. Din retning er direkte forbundet med dit valg af virksomhed. Du kan med andre ord blive finanselev hos virksomheder indenfor følgende brancher:

 • Bank
 • Liv og pension
 • Forsikring – skadesforsikring

Vil du vide mere? Få hjælp ved at læse mere her, hvor du kan møde elever samt udfylde vores kontaktformular. 

Her er 3 gode råd til dig, der drømmer om at blive finanselev:

 • Find din kommende elevplads i god tid.
  Mange virksomheder begynder at lede efter deres kommende elever allerede seks måneder før ansættelsesstart.
 • Sørg for at få din elevplads bekræftet med en skriftlig kontrakt fra dag ét.
  Det er din sikkerhed for, at både du og virksomheden har klare aftaler og forventninger til hinanden.
 • Vælg en virksomhed, der fanger din interesse.
  Er det bank-, pension eller forsikringsbranchen, der kalder på dig? Din passion vil være din bedste drivkraft gennem uddannelsen og dit efterfølgende job!

Bliv finanselev i en bank

Finanselevuddannelsen tager altid udgangspunkt i en elevplads. Her har du for alvor mulighed for at vælge dit speciale. Som finanselev i en bank bliver du en del af en dynamisk og spændende verden, hvor du får erfaring med alt fra beregning af de bedste lån såvel kunderådgivning generelt set.

Som elev i en bank gennemgår du en solid grunduddannelse, der senere åbner dørene til mange forskellige karriereveje inden for banksektoren. Der er både muligheder for at arbejde dig op af erhversstigen eller uddanne dig videre efterfølgende.

Er du klar til en karriere i bankverdenen? Læs mere om at blive bankelev i dag!

Bliv finanselev hos et forsikringsselskab 

Som finanselev i et forsikringsselskab er du med til at skabe sikkerhed og tryghed for kunderne. Du vil få indsigt i de forskellige aspekter af forsikringsbranchen, hvor du opnår kompetencer inden for kunderådgivning ved enten skadesforsikring eller liv og pension.

Speciale i skadeforsikring er bygget op omkring et grundforløb og specialeforløb i skade. Hertil får du læring inden for områder som samfundsøkonomi, autoforsikring, skadeforsikring, skadejura samt kommunikation og samarbejde. 

Speciale i liv og pension er bygget op omkring et grundforløb og specialeforløb i liv/pension. Heraf opnår du læring og kompetencer inden for samfundsøkonomi, pension, markedsrenteprodukter, livsjura samt kommunikation og samarbejde.

Er du klar til en karriere i forsikringsbranchen? Læs mere om at blive forsikringselev i dag!

Løn som finanselev?

En væsentlig fordel ved at være finanselev er, at du modtager løn under hele din uddannelse. Dette gælder både under skoleophold og i perioder, hvor du arbejder på din læreplads. 

Finanselevlønnen ligger et sted mellem 17.000-19.000, men din erfaring og uddannelsesniveau kan spille en rolle. Dermed kan du individuelt forhandle lønnen hos den enkelte virksomhed.

Start din karriere i dag

Ønsker du at gøre karriere i finanssektoren, vil du som kommende elev få en unik mulighed for at kombinere uddannelse med praktisk erfaring fra dag ét. Uanset om du vælger at blive finanselev i en pensions- eller hos et forsikringsselskab, er dette første skridt på en spændende karriere. 

Hvorfor vente? Tag skridtet og åbn døren til en verden af muligheder!

Udfyld kontaktformularen, så hjælper vi dig på rette vej.

Vil du vide mere om uddannelsen?